Preverite seznam najbolj priljubljenih aplikacij za android in ios

Analitska hiša SurveyMonkey je pripravila nadvse zanimivo raziskavo o priljubljenosti mobilnih aplikacij za naprave Android in iOS v prvih šestih mesecih letošnjega leta. Čeprav so bili v raziskavo vključeni le uporabniki mobilnih naprav v Združenih državah Amerike, je razmerje »moči« podobno tudi drugod po svetu. Raziskava je sicer pokazala, da med najbolj priljubljenimi mobilnimi aplikacijami prevladujejo Facebook, Snapchat in Instagram, medtem ko so mobilne igre zdaleč zadaj. Pri tem seveda velja omeniti, da v raziskavo ni vključena trenutno viralna igra Pokemon Go, saj je ta uradno na voljo šele od 6. julija dalje.
Med najbolj pogosto uporabljenimi aplikacijami pa najdemo mobilne aplikacije, kot so Facebook, YouTube, Facebook Messenger, Google Maps in Play Store. Med petimi vodilnimi aplikacijami glede števila prenosov, pa najdemo Facebook Messenger, Snapchat, Facebook, Instagram in Color Switch. Med ponudniki pretočne glasbe pa prevladujeta predvsem glasbeni storitvi Spotify in Pandora. Iz teh dveh seznamov je razvidno, da med ponudniki mobilnih aplikacij prevladujejo podjetja Facebook, Google in Apple, saj so odgovorna za številne aplikacije, ki so na voljo na spletnih portalih Google Play in Apple App Store.
Kar pa je še posebno zanimivega pri nedavno opravljeni raziskavi analitske hiše SurveyMonkey pa je to, da najbolj pogosto prenesene aplikacije v prvih šestih mesecih letošnjega leta niso nujno tudi najpogosteje uporabljene aplikacije v istem obdobju. Kakovost namreč ni vedno enako količini.